Coaching in opdracht

In opdracht van gemeenten, CJG’s, welzijnsinstellingen, Samen Veilig, Raad van kinderbescherming of andere instellingen en ouders coach ik ook jongeren. 

Vaak is de nood hoog, zijn er al jaren zorgen, veel dingen geprobeerd maar heeft nog niets geholpen om de jongere te kunnen bereiken en of te kunnen motiveren tot hulp of ander gedrag. Ik word dan ingeschakeld om te jongere daar op te zoeken waar hij verkeert. Dit kan thuis op de bank zijn maar ook middenin een vriendengroep of bij een parkeerplaats bij de Kentucky. Het is vaak schrikken als ik ineens voor hen sta, maar meestal weet ik wel met ze in contact te komen en mag ik vaak terug komen om verder te praten naar de onvrede, wensen en (on)mogelijkheden. Het lukt niet om iedereen weer “Op rails te krijgen”, maar vaak wel om inzicht te geven en langzaamaan een beetje bij te sturen.

Quote: “Anne Jan heeft een groot hart voor jongeren en hun obstakels in het leven. Hij snapt ze en is ultiem goed in het bouwen van vertrouwen. En niet alleen met jongeren zelf, hij heeft ook oog voor de lastige dilemma’s van de ouders. Voor ons als gemeente is hij een betrouwbare vakman.” Baukje Reynders, adviseur jeugd gemeente Rhenen.

Quote : “Anne Jan is een bevlogen, eerlijke en betrouwbare jongerenwerker. Wat zijn werkwijze bijzonder maakt is dat hij de jongeren tegemoet treedt zonder te oordelen en zonder vooroordelen. Hij accepteert de jongere zoals deze is. Hij niet alleen het vertrouwen van jongeren maar geeft ze ook zijn vertrouwen. Dus geen betweterig gedoe en opgeheven vingertje. En hij neemt ook mee wat hij zelf in zijn leven heeft meegemaakt. Hierdoor voelen jongeren zich veilig bij hem. “ Ana Hulzebos, ouder en raadslid Leefbaar Rhenen.

Scroll to Top