Janneke

Was een vrouw van 29 jaar die op moment van aanmelden geen werk had, in de bijstand zat, depressief was, veel angsten kende, heftige dingen binnen het gezin had meegemaakt en haar opleiding op het laatste moment niet heeft afgemaakt omdat ze dit mentaal niet meer trok. Ze zat veel thuis en had weinig sociale contacten meer omdat deze gerelateerd waren aan haar familie en haar kerkgemeente.

Ze werd aangemeld via de bijstand met als vraag of ik haar weer in beweging zou kunnen krijgen. In ieder geval zo ver dat ze weer naar buiten durfde en het leven weer wat vrolijker zou kunnen ervaren.

Toen ik aanbelde en we elkaar in de ogen konden zien, viel er meteen al een lading spanning bij haar weg. Dit vertelde ze me later tijdens het gesprek. Ze vond het eng, maar door de manier waarop ik overkwam en ik vertelde hoe de methode van het sportproject in z’n werking gaat, voelde ze zich meteen veilig en durfde ze in te stemmen om mee te doen.

Haar traject duurde ongeveer vijf maanden. We hebben met z’n tweeën verschillende wandelingen gemaakt waarin ze vertelde over de trauma’s in haar leven en welke impact die op haar gehad hebben. Ze kwam steeds meer tot de conclusie dat ze het niet meer aandurfde om haar studie af te ronden en aan het werk te gaan. Haar zelfbeeld en zelfvertrouwen hadden een te grote knauw gekregen. Dat ervoor zorgde dat ze nog maar energie had voor een paar uur per dag. Ze rest van de dag lag ze op de bank of op bed. Wat ze dankzij het sportproject ervaarde is dat ze weer structuur kreeg in haar dagelijks leven, haar zelfvertrouwen toe nam en zo kreeg ze ook weer zin om te gaan sporten. Ze had ze zich aangemeld bij een sportschool en gaat wekelijks zwemmen op dezelfde dag en tijdstip.

Na eerst haar structuur weer opgepakt te hebben en met haar toegenomen zelfvertrouwen heeft ze een baan gekregen binnen de instelling waar ze als vrijwilliger werkte. Ze hebben haar aangenomen voor 20 uur per week. Ze vindt het nog wel spannend, maar ook vooral erg fijn dat ze weer mee kan en mag doen aan de samenleving.

Ik ben zo dankbaar dat ik bij het Sportproject mezelf weer heb gevonden. Ik had eigenlijk niet verwacht dat ik weer zou kunnen gaan werken.
Dus ik ben zo blij dat ik dit nu wel weer kan en vooral mag doen!

Scroll naar boven