Missie, visie en strategie en de kosten

Missie

Een sportproject is veilige plek waar je, je verbindt met jezelf, anderen, je toekomst en geluk.

Visie

Wij zien dat steeds meer mensen uitvallen op school, opleiding, werk of samenleving. De aard en afkomst is verschillend, de mix is belangrijk. Want dat vertegenwoordigd onze maatschappij. Onze visie is dat er juist voor deze groep mensen een plek moet zijn waar zij mogen ontdekken dat ze goed zijn zoals ze zijn. Zodat ze zichzelf herontdekken en weer mee willen gaan doen. In 2024 willen we 4 sportprojecten opzetten. Dit willen we jaarlijks vermeerderen. Onze visie is dat in elke gemeente met meer dan 40.000 inwoners een sportproject nodig heeft om deze mensen opnieuw hun plek te kunnen laten vinden. 

Strategie

Om mensen in contact te laten brengen met zichzelf en anderen gebruiken wij sport als middel. Als je in je leven beoordeeld bent geweest op kenmerken en eigenschappen zonder dat je daar iets aan kon doen. Dan voel je je gediscrimineerd, buiten gesloten met als gevolg dat je ook zelf gaat denken dat je raar bent en er niet bij hoort. Wij bekijken deze kenmerken en eigenschappen op een positieve manier, zodat de deelnemers een ander zelfbeeld krijgen en zichzelf gaan omarmen. Ze leren te accepteren wie ze zijn en zijn daar blij mee. Ze worden gezien en gehoord. Dit leren ze in een veilige omgeving.

Gelijkwaardig, op maat, voor iedereen een plek, humor is verplicht, zweten eigenlijk ook wel ;), leuk en fijn dat je er bent! We kunnen wekelijks 6 sportprojecten uitvoeren van 20 deelnemers. Dat zijn minimaal 120 deelnemers per jaar! Die hierna een startkwalificatie halen of met een opleiding beginnen. Of aan het einde van hun traject bij een netwerkpartner sollicitatietraining gaan doen dat hen verder helpt om die baan te bemachtigen die echt bij hun past.


Kosten

We streven ernaar dat alle trajecten worden vergoed door de Bijstand, Wmo, Regionaal Mobiliteitsteams, re-integratiebureaus en Verzekeringen. Samen met deze partijen bespreken we elk traject individueel wie de meest aangewezen partij is. Iemand die graag weer wil gaan werken valt onder de Bijstand, re-integratiebureaus of RMT. Voor leerlingen of studenten zijn de Doorstroom en Samenwerkingsverbanden Passend onderwijs de aangewezen partijen. 

Scroll naar boven