Samenwerkingspartners

Sportprojecten krijgen vaak de term ‘spin in het web’ opgeplakt, omdat ze zorgen voor verbinding. Verbinding tussen jong en oud, zorg en welzijn, Jobhulpmaatjes en Praktijkondersteuner Huisarts, man en vrouw, daarnaast zijn mensen met alle religies aanwezig.

Praktijkondersteuner Huisarts

De POH’ers hebben vaak een overvolle agenda van patienten die doorverwezen worden vanuit de huisarts. Voor patienten die meer zorg nodig hebben zoeken de POH’ers uit welke specialistische zorg de patient het beste past. Het duurt echter vaak lang voordat een patient deze zorg krijgt door de hoge wachtlijsten van die instellingen. Het is voor hen dan fijn dat zij sommige van hun patienten kunnen doorverwijzen naar een lokaal sportproject. Als patienten naar verloop van tijd in aanmerking komen voor hun zorgtraject, blijven ze vaak nog wel verbonden met het sportproject. Dit doen ze omdat het een veilige ’thuis’ basis voor hen is geworden. Het gevoel van veiligheid is nodig om in te kunnen zien hoe het leven tot nu toe is verlopen en hoe je dit anders zou kunnen doen.

Quote: Nicole van Nieuwenhuijsen, Praktijk Ondersteuner Huisarts van de huisartsenpraktijk in Elst: “Laagdrempelig, lekker op je eigen tempo en in de buurt is een mooi concept voor een deel van onze patiënten. Het is fijn dat we naar het sportproject kunnen doorverwijzen als onze patiënten voor therapie op een wachtlijst staan. Wij als Huisartsenpraktijk zijn erg enthousiast over het sportproject en steunen het van harte.”

Quote: Nina Oskam, Praktijkondersteuner Huisarts van huisartsenpraktijk Nieuw Rhenen: ”Er stonden eerst huilende patiënten voor mijn bureau, nadat ik ze heb doorgestuurd naar het Sportproject komen ze lachend binnen!? Je bent in staat om steeds weer een veilige omgeving te creëren waarin de deelnemers zichzelf kunnen zijn. Er ontstaat geen groepjesvorming maar een hechte groep, waar soms ook nog vriendschappen uit voort komen.”

Scroll naar boven