Rhenen

In de gemeente Rhenen zijn we sinds 12 mei 2022 gestart met Sportproject Rhenen. In eerste instantie richtten we ons op jongeren en jongvolwassenen tussen de 16 en 27 jaar. Inmiddels loopt de leeftijd uiteen van 14 jaar tot 63 jaar. Het is dus een erg brede groep mensen die behoefte hebben aan een plek waar ze op eigen tempo kunnen sporten, samen met anderen, waarin veel ruimte is voor serieuze onderwerpen en ook veel gelachen wordt.

Update!

In december 2022 zijn we een samenwerking aangegaan met het Pantarijn Rhenen. Leerlingen die dreigen uit te vallen of leerlingen die wel op school aanwezig zijn maar er met hun hoofd niet bij zijn of met andere oorzaken kunnen meedoen aan het sportproject. Dit gaat in overleg met de verschillende afdelingen binnen school, soms het CJG, ouders en de jongere. Als het alle lichten op groen staan wordt er gekeken naar de mogelijkheid op het gebied van het missen van lessen. Als dit geen belemmering vormt dan mag de leerling meedoen.

Er zijn inmiddels een aantal leerlingen die hiervan gebruik maken. De feedback die zij geven zijn. “Sinds ik bij het sportproject zit, ben ik veel rustiger geworden op school. Omdat ik weet wie ik zelf ben en dus hoef ik mij niet meer anders voor te doen”. En “Ik praat nu met mijn ouders over mijn gevoelens. Dit is fijn want nu begrijpen zij mij beter”.

 

Dagen en tijden

We sporten dinsdags van 12:00 tot 13:00 uur en donderdags van 11:30 tot 12:30 uur bij Trisport. Als het mooi weer is sporten we op de calisthenicsplek bij de Nederrijn, wandelen of rennen we door de bossen of frisbeeën we op een mooi veldje in Rhenen.

Donderdags eten we van 13:00 tot 14:00 uur in de Buurtgarage in Rhenen Hoog en is er ruimte om lekker te eten en voor gesprek. Dit gesprek lijkt soms op therapie en soms houden we het gewoon luchtig.

 

De resultaten van het Pilotjaar zijn beter dan de doelstellingen die we hadden, namelijk:

Scroll naar boven